Het kan misschien al 10 jaar geleden geweest zijn. Mijn dochter belde me op en vertelde dat ze een oude vriendin had ontmoet. Ze hadden elkaar al een lange tijd niet gesproken en mijn dochter was enthousiast over deze onverwachte ontmoeting! Zoiets vind ik natuurlijk ook leuk dus ik stelde haar wat vragen over hoe en wat én waar… Het antwoord op deze laatste vraag is me bijgebleven: online!

Voor mij weer zo’n moment om ‘dank je wel’ te zeggen: ook ik kan namelijk zo vast zitten in mijn eigen ervaringen of zelfs mening over wat een ‘echte’ ontmoeting is en wat niet. En ‘online’ was voor mij op dat moment nog niet ‘echt’.
Sinds de maatregelen met betrekking tot corona is dit stap voor stap verandert. Net als bij veel van mijn collega’s viel er veel van ons werk in eerste instantie helemaal stil. We konden niet meer naar de teams op locatie en in onze eigen trainingsruimte uitnodigen mocht ook niet.

Natuurlijk kreeg ik ook de uitnodigingen voor Zoom, Teams, en alle varianten daarop. Maar om zelf het initiatief te nemen om een van deze instrumenten in te zetten voor mijn eigen coaching of trainingen was echt een brug te ver. Allerlei overtuigingen blokkeerden dit: ‘dat is niets voor mij’, ‘dat past niet bij mijn manier van werken’, ‘dat gaat gewoon niet werken’, …  En om eerlijk te zijn kwam ik pas na een heel aantal maanden op het punt om hier toch eens anders naar te gaan kijken. Ik ben me breed gaan oriënteren op alternatieve platforms die dichter bij ‘live’ kwamen / experimenteren met combinaties van verschillende manieren van presenteren, samenwerken en communiceren. Met als resultaat een goed gevulde gereedschapskist om ‘online’ zo dicht mogelijk bij ‘live’ te komen.
Uiteindelijk ben ik de uitdaging aangegaan om dit wél in te gaan zetten voor mijn werk. Door deze ervaringen is mijn kijk op ‘echt’ en ‘niet echt’ wel sterk veranderd. Ik heb er zelf plezier in gekregen én krijg van coachees/deelnemers hele positieve reacties.
Nieuwsgierig naar het hoe en wat? Neem contact op om hierover eens van gedachten te wisselen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *